jueves, 8 de marzo de 2007

Campanya electoral, candidatures i propostes

Ja estem ficats en campanya i tots els partits estem amb la maquinaria engegada . Enguany tenim varies novetats a la Vila i a la campanya. La primera es la presentació de una nova alternativa electoral a Molins de Rei: la CUP que properament farà la seva presentació i, la segona es la imminent aprovació de la llei de paritat que obligarà als partits a modificar les seves llistes per garantir la presència de dones a les candidatures. El PSC incorpora aquesta norma des de que la Carme Figueras va ser candidata a les eleccions de 1999 fent una llista paritària amb el sistema “cremallera” es a dir una dona un home.

Respecte a la campanya, jo confio que els polítics de Molins de Rei tindrem una mica més de seny que alguns dels polítics del nostre país, i que el debat (com sempre) serà ordenat i profitós, no podrem evitar inundar als ciutadans amb propaganda i cartells però segur que amb aquest tema també ens posaren d’acord per regular-ho.

També estem perfilant els nostres equips i les propostes que farem als ciutadans i les ciutadanes pels propers anys i, com no, allò que no esta fet o que l’oposició legítimament pensa que es podia fer millor.
Vull aprofitar aquestes ratlles per fer un aclariment, fa uns dies vaig escriure un article sobre el transport públic i un dels comentaris que vaig fer és que a Molins de Rei no arriba el Nitbus de la Xarxa Metropolitana, i es veritat, però també es veritat que si que existeixen dues línies de bus nocturn, concretament la N50 i la N51. Demano excuses per aquest lapsus i agraeixo al company Lluís Carrasco President d’IC a la nostra Vila el seu comentari en aquest sentit. Vaig comentar-li que l’error era producte de la manca d’informació a l’antiga web municipal sobre aquest tema i que, a més, en la nova web, tampoc està actualitzada la informació referent al Bus Urbà de Molins de Rei com per exemple les darreres modificacions de la línia urbana i la incorporació de la línia dels barris de muntanya. Van haver més comentaris en el seu escrit, però que tenen mes a veure amb les percepcions polítiques que en els fets.

Jo continuo defensant el meu article i les meves conclusions “cal mes fermesa mes treball i mes capacitat de lideratge” per aconseguir els objectius que tenim per a la nostra Vila.
Nosaltres vàrem proposar durant el mandat de Josep Janés posar en marxa el Bus Urbà i ara això es un fet, nosaltres varen presentar una moció al Ple municipal d’octubre de 2004 per fer arribar el Bus Urbà als barris de Muntanya i l’equip de Govern actual (IC-ENMR, ERC-AM, CiU) va votar en contra, per això quan ara fa pocs mesos es va posar en marxa aquest servei nosaltres ens vàrem congratular de la rectificació del govern municipal. El PSC també va presentar al·legacions al Pla Director d’Infrastructures que va presentar el Govern de CiU per tal d’aconseguir que el TramBaix arribi a l’intercambiador de Quatre Camins a Pallejà i amb aquest tema els partits d’esquerres vàrem anar junts. La Carme Figueras va presentar una Moció al Congres dels diputats “moció que es va aprovar” demanant la connexió de l’autovia del Llobregat amb l’autopista AP-7 amb la seva corresponent connexió amb la nostra Vila per millorar la MOBILITAT dels ciutadans de Molins de Rei. Un problema, el de la circulació que com tothom sap es un dels temes que més preocupa als nostres veïns i veïnes.
A partir d’aquí cal treballar, cal reivindicar, cal liderar i cal aportar solucions per solucionar els problemes, el PSC a estat sempre a la posició mes constructiva en tant que li ha tocat governar com quan estem a l’oposició amb un únic objectiu millorar la qualitat de vida dels Molinencs i les Molinenques.

1 comentario:

Anónimo dijo...

El senyor Carrasco li agrada molt parlar de mobilitat, però Sant Feliu ha fet la gran transformació, soterrament vies, trambaix, reforma nacional 340, un cop han arribat els socialistes, aquests d'icv nomès saben parlar però no fan res, a veure si entren els socialistes a Molins i podem veure una transformació del poble.
Per cert senyor Carrasco felicitats pel seu nou cotxe, visça l'ecosocialisme dels fets...