miércoles, 13 de diciembre de 2006

La pagina web de Molins de Rei no dóna la talla

Al primer article d’aquest blog vaig explicar perquè una sèrie de companys i companyes varen decidir escriure a la xarxa, un dels objectius és fomentar l’ús de les noves tecnologies al nostre municipi.
El primer que fa un ciutadà inquiet és veure les pàgines web més properes i evidentment la del seu municipi i quan fas això a Molins de Rei sorprèn veure com l’Ajuntament té una pàgina completament obsoleta, sense recursos i gens actualitzada (si bé la foto de l’Alcalde si que sembla actual); els que governen la nostra vila podrien agafar idees o demanar a altres Ajuntaments quines coses fan com per exemple l’Ajuntament de Sabadell que gestiona una de les 10 millors webs municipals d’Espanya segons el diari El País o veure la de l’Ajuntament de El Prat de Llobregat, governat per IC (perquè no diguin que soc sectari).
No pot ser que es parli de participació si una de les eines que ha de permetre que la gent participi no funciona. Em preocupa doncs el fet que l’equip de govern actual no aposti més per les noves tecnologies; no pot ser que per la Fira de la Candelera fem espais de debat sobre les noves tecnologies o s’anunciï la “Xarxa sense cable de darrera generació a Molins de Rei” (per cert no n’hem tornat a sentir parlar) i desprès es doni exemple ni tant sols a la pagina web.
Posaré alguns exemples: si algú vol entrar a buscar els enllaços de les pàgines web de Molins de Rei o de les seves entitats, veurà que no estan actualitzades; si es vol saber què va passar l’últim Ple la darrera acta penjada és de la sessió celebrada el 17 de febrer del 2005 que coincideix amb el canvi d’alcaldia; o que segons web en qüestió sembla que al nostre ajuntament al 2004 no es van fer Plens; les ordenances fiscals que es poden consultar són les del 2005 així tots els Molinencs i les Molinenques saben el que varem haver de pagar l’any passat. Però no us preocupeu perquè a l’apartat de comunicació podem llegir l’ultima convocatòria de premsa del 10 de juny del 2006. Els meus companys del Grup Municipal Socialista em comentaven que feia mesos que des de l’Alcaldia no els arribaven les convocatòries dels actes que es fan a la Vila o que arribaven tard, però això ja és massa. Podríem seguir amb més exemples com el del servei de Bus Urbà on ni tant sols apareix la tercera línia del barris de muntanya, i un petit detall, segons l’Ajuntament pots anar pel carrer Rafael de Casanovas, entre el c/Rubió i Ors fins a la Plaça de la Creu direcció Sant Feliu de Llobregat ¿i la zona del mercat?. Però crec que ja en tenim prou doncs pot ser que algú prengui nota i hagi de treballar una mica.
La veritat és que no crec que aquesta sigui la manera de fer les coses, a Molins les coses s’han de fer amb gent més seriosa, que el govern faci el que diu i no es limiti a fer publicitat del que diu que farà.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Estoy muy de acuerdo con todo lo que comentas, pero te quedas corto. Considero que las webs publicas han de ser practicas y de facil uso, es curioso que cuando quieres información de cualquier servicio municipal lo unico que consigues es el número de telefono, para eso ya tenemos la guia telefónica, porque la web que aparece pagina inicial, o por ejemplo si te vas a servicios mucipales y miras en educación no encuentras las esculas ni institutos, he descubierto que estan en el apartado de entidades. Supongo este tema tampoco es prioritaro para ellos.