martes, 16 de enero de 2007

Jordi Hereu la nova generació


El proper dissabte dia 27 de gener el Consell Nacional del PSC del qual sóc membre escollirà al candidat del nostre partit a l’alcaldia de Barcelona; no cal dir que la nostra candidatura l’ encapçalarà en Jordi Hereu. En Jordi va ser escollit alcalde de la ciutat el passat 8 de setembre en substitució de Joan Clos que va ser nomenat ministre d’indústria.
La seva elecció va ser una gran sorpresa per tothom per la rapidesa de la decisió i pel repte que significava per al PSC renovar el seu cap de llista a menys d’un any de les eleccions municipals. Al principi també em va sorprendre el canvi però ràpidament vaig entendre que era el moment adequat per prendre aquella decisió. Fa anys que els i les socialistes varem entendre que els ciutadans i les ciutadanes demanen noves respostes als nous problemes als quals ens enfronten cada dia. La societat catalana i les nostres ciutats i pobles d’avui no són ni de bon tros les que es van trobar els polítics de la transició. Va ser gràcies a ells que les persones que ens dediquem a fer política podem gestionar les nostres viles; gent com en Narcís Serra (PSC) primer alcalde de la ciutat de Barcelona; en Frederic Prieto (PSUC) de Cornellà, Agustin Marina (PSC) de Castelldefels o la nostra primera alcaldessa l’Antònia Castellana (PSUC) que van assumir el repte de començar una tasca difícil però efectiva.
Ara però cal enfrontar-se als nous problemes que genera una societat canviant i globalitzada i aquesta és l’aposta que el PSC va fer en el seu moment als municipis. Aquesta generació de persones joves són les que els darrers quatre anys han assumit el repte de renovar la política a Catalunya des dels municipis demostren que som capaços de solucionar els problemes de la gent. Jo he tingut la sort de conèixer personalment a molts d’ells als darrers anys, primer amb la meva responsabilitat com a Secretari d’organització de la Joventut Socialista de Catalunya i després al partit on hem treballat junts, units sobretot per uns ideals però també per una realitat generacional.
El Jordi Hereu és l’exemple de renovació generacional més conegut però són varis els alcaldes i alcaldesses socialistes amb un perfil semblant al seu: Carles Ruiz de Viladecans, Juan Antonio Vázquez de Sant Feliu de Llobregat, Teo Romero de Santa Margarida de Montbui, Pilar Díaz d’Esplugues de Llobregat, Joan Ignasi Elena de Vilanova i la Geltrú o Marcel Esteve de Vilafranca del Penedès.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

En Molins se huele a renovación, Arcas prepara las maletas.

Anónimo dijo...

El Jordi Hereu es i serà un gran alcalde, molt be per la nova generació

Anónimo dijo...

Quizás los socialistas de Molins deberían tomar ejemplo de sus colegas de ciudades vecinas

Anónimo dijo...

Si la renovació es con la de la nostra Vila anem be els dos que manen ara som molt impresentables