jueves, 25 de enero de 2007

Cervelló un exemple per Molins de Rei



El passat dia 15 de desembre vaig assistir a la inauguració de la nova biblioteca de Cervelló convidat per l’alcalde de la Vila Angelino Maestro. Per mi va ser un moment especial ja que aquella obra és la culminació d’una sèrie de projectes que els i les socialistes de Cervelló van començar ara fa 8 anys quan la candidatura encapçalada per l’Angelino va guanyar les eleccions. Jo vaig tenir l’honor d’incorporar-me al seu equip com a Coordinador de l’alcaldia. Vàren ser anys intensos i de molta feina, de moltes ganes de fer coses i de pocs recursos; també d’aprenentatge, sempre he dit que els més de cinc anys que vaig passar a Cervelló van ser com un “màster”.


Haig de reconèixer que al principi no veia clar que totes les coses que volíem tirar endavant es poguessin realitzar, amb l’alcalde discutíem molt sobre aquesta qüestió, però ell tenia molt clar el que volia i on ho volia, la resta “es cosa tuya” és a dir, dir el com ho aconseguiríem. Tot allò em va servir per conèixer gent com els regidors del PSC de Cervelló: el Marià Sala, la Marisa Jiménez, el José Antonio Artimez, el Xavier Ballber que desgraciadament ens va abandonar aquest estiu sense poder veure acabats alguns dels projectes que ell mateix havia començat a principis del mandat, i el Primer Secretari del PSC a Cervelló Xavi Maestro que al 2003 es va incorporar com a regidor. Tot això no es podria haver fet sense l’ajuda del socis del Govern, Units per Cervelló que amb l’Anton Guitart al capdavant van donar estabilitat durant el mandat, i dels treballadors de l’ajuntament alguns dels quals amb un nivell i una capacitat de gestió que sobta que encara continuin treballant en un ajuntament de només 7.000 habitants i sense els quals no podriem haver aconseguit la transformació de la institució i del municipi i amb alguns dels quals puc presumir de mantenir una gran relació. Tots tenien les seves particularitats però un únic objectiu, millorar la qualitat de vida del Cervellonins.


Vull destacar varies de les coses que es van fer o iniciar aquells anys com la primera Escola Bressol municipal de Cervelló, posada en marxa el mandat anterior encara que haig de dir que aquest curs ja ha començat a funcionar la segona Escola Bressol que dona total cobertura al municipi en places d’escoles bressol; el nou camp de futbol el qual des d’ aquest any compta també amb gespa artificial; el complex esportiu Ceraqua que comprèn una piscina coberta i diversos espais per fer gimnàstica i altres activitats esportives i que en breu es veurà completat amb el nou pavelló cobert que es farà al costat; la remodelació de la carretera de Santa Maria, vial de la Diputació de Barcelona que comunica el centre del poble amb diverses urbanitzacions i que ara compta amb un passeig per a vianants i enllumenat; la creació de 6 nous parcs infantils; l’adequació de la nova seu de la Policia; la cessió de locals per diverses entitats de la vila com el Casal de la Dona o el Grup de Recerca; la promoció conjuntament amb l’IMPSOL de 57 habitatges de protecció oficial; el nou ambulatori que entrarà en servei a partir del juny d’aquest any; la gestió del Casal d’avis per part municipal, anteriorment ho feia Caixa Penedès; el servei de Bus urbà que apropa les urbanitzacions del municipi al centre del poble i al Bus interurbà; i com no la inauguració de la tant reivindicada variant del la N-340 al seu pas per Cervelló i de les millores que l’actual equip de govern va incorporar al projecte.
També destacar totes les polítiques socials, culturals i esportives que es van iniciar durant el mandat anterior i que per inexistents a la Vila van ser novedoses, així com la incorporació del nou servei de neteja i recollida d’escombraries i el manteniment dels parcs i jardins inexistent fins l’arribada del PSC al govern de la Vila.

Tot això s’ha fet en 8 anys, posar a la Vila de Cervelló en el seu lloc amb un nivell d’instal·lacions i serveis que encara no tenim a la nostra, Molins de Rei, que continua amb el “fem el que podem” i que no encara els reptes de futur amb ambició tal i con van fer els socialistes de Cervelló ara farà vuit anys.

10 comentarios:

Anónimo dijo...

Realment l'equip del PSC de Cervelló son dignes d'admirar, juntament amb l'equip humà i professional que han aconseguit crear i tots aquells que han format part, han estat capaços de fer allò que durant molts anys ningu havia gossat a fer.
Esperem que continuin, ja que ho fan força be.

Anónimo dijo...

CiU com podrà pair tot això, si ells no van fer res mentres hi eren al govern, nomès els hi queda tractar de desprestigiar la bona tasca que s'ha dut a terme al poble.
pobrets no donen per més.

Anónimo dijo...

Estupendo el desarrollo de Cervelló, y el de los municipios grandes y pequeños que nos rodean. Lamentablemente, Molins va por detrás. Durante muchos años, los de Iniciativa se han preocupado únicamente de mantener MdR como estaba, ha crecido en numero de viviendas y en habitantes, pero de forma insostenible en relación a los servicios (deportivos, culturales, educativos...), que son insuficientes.

Anónimo dijo...

Parece mentira que un muncipio como Cervelló, que no creo que tenga más recursos que Molins, sea capaz de conseguir más equipamientos en 8 años que Molins en todos los años de la democracia.

Anónimo dijo...

Ostras la biblioteca de es igual que la que tenemos en molins, tienen más guarderias, más oferta en equipamientos deportivos, creo que algo falla en molins.

Anónimo dijo...

Mentres uns es miren el melic altres treballen per el seu poble , però de debó; es a dir: quina biblioteca tenim, Molinencs?,
Quantes escoles bressol per nombre d'habitant tenim en comparació a Cervello? etc.
Jo vull per Molins al mateix que Cervello i altres pobles tenen.

Anónimo dijo...

Es facil ensalzar lo que uno hace y ponerlo de ejemplo. Vaya nivel que tiene el hermanínismo de Zaragoza.

Anónimo dijo...

A algunos les asusta el progreso y por eso se ocultan en el anonimato.

Anónimo dijo...

Lo que os duele es ver la capacidad de trabajo del PSC de Cervelló, muy bien Angelino por saber rodearte de gente tan valida.

Víctor dijo...

Lo que se ha hecho en Cervelló lo han pagado los vecinos.
Primero con la brutal subida del IBI del 30% y luego con las subidas anuales.
Los vecinos también han pagado la presencia de "consejeros" designados a dedo con sueldos astronómicos. Precisamente había un Miguel Zaragoza en Cervelló. ¿No será usted mismo?: habría que preguntarse qué se podría haber hecho sin tanto despilfarro.
Cervelló tiene pocos habitantes. La gestión de recaudación la tiene cedida a la diputación. Aún así tiene casi 100 funcionarios ¿Alguien puede explicar esa sangría? ¿Se puede explicar que cerca del 85% de los ingresos del ayuntamiento los consuma el propio ayuntamiento para su funcionamiento?
Por favor, Cervelló no es ejemplo de nada. En todo caso de lo que no se puede hacer con un ayuntamiento tan pequeño en manos de un grupo que parece que sólo tiene interés en mover obras muy importantes, de mucho dinero y que no se gasta ni un céntimo en mantenimiento.
Para saber más sobre Cervelló consulte mi blog
http://cervellohechopolvo.blogspot.com/
Un saludo
Víctor