miércoles, 9 de mayo de 2007

Un Molins de Rei més amable

El 1979 es varen celebrar les primeres eleccions municipals democràtiques després de la dictadura, és a dir, fa 28 anys. Són molts anys i moltes coses han passat a la nostra Vila, molts canvis i transformacions que de ben segur continuaran en el futur. Són 28 anys d’ajuntaments democràtics, els quals segurament per alguns són pocs tenint en compte d’on venien. Però per a una part dels electors que no teníem l’edat per poder votar allò ara queda molt lluny i el que toca és analitzar quin és el nivell de vida que tenim els i les molinenques i si després de 28 anys d’ajuntaments democràtics a Molins de Rei tenim tot allò que la Vila necessita.

Segurament podem dir que tenim una Vila amb un grau d’equipaments acceptable però els darrers anys hem perdut pistonada en comparació als municipis del voltant, tant en la capacitat de generar grans equipaments com en la de renovar els existents. És veritat que aquest mandat sembla el dels grans anuncis (ambulatori, residència per a la gent gran, pavelló esportiu de la Sínia, pisos per la gent jove) però la incapacitat del govern actual per iniciar els projectes ha fet que hàgim perdut quatre anys més per tenir aquests equipaments. Amb això no vull dir que no es faci res, la gespa artificial al camp de futbol del Molins de Rei, i el nou mercat municipal que, després de molts anys de treball i reivindicacions, avui obre les seves portes, són les obres més destacades del mandat que conclou, però queden massa coses pendents.
Més equipaments esportius i per a la gent gran, més aparcaments i una millora substancial de les nostres comunicacions per millorar la circulació.

Jo trobo a faltar més “urbanisme”; crec sincerament que l’actual equip de govern no té un model clar de com redreçar el centre de la vila ni les seves voreres les quals després de 28 anys d’escollir el primer ajuntament democràtic romanen igual o pitjor que llavors. Es fan plataformes úniques on conviuen vehicles i vianants sense tenir pla de mobilitat i el que és pitjor, no existeix ni un METRE de carril bici a tota la Vila.


Després ens omplim la boca parlant de sostenibilitat, de reduir el transport privat , de menys contaminació,... però resulta que els i les ciclistes de la Vila no gaudeixen de circuits per poder-hi circular amb tranquil·litat.

El que hem de fer és un Molins de Rei més amable per a tots, amb un centre vila per vianants de veritat, amb voreres amples, amb carrils i espais pensats per circular i aparcar la bicicleta, tot això per fer una Vila més habitable.

No hay comentarios: