martes, 20 de febrero de 2007

Manca de participació


El diumenge es va celebrar el referèndum del nou estatut d’Andalusia amb una participació bastant baixa, tant sols una mica més del 36% del cens electoral. Hem pogut veure com els partits que defensaven el si legitimaven el resultat, també el PP que cal recordar que quan a Catalunya van votar només el 49% dels electors va dir que aquell Estatut no estava legitimat.


Ara toca reflexionar del perquè la gent no participa, però crec que estem davant un fenomen més generalitzat que no tant sols es limita als referèndums, sinó en general als processos electorals. Cal recordar que tant sols les eleccions generals del 14 de març de 2004 van aconseguir que la gent anés a votar majoritàriament. Sembla doncs que la gent es mobilitza per situacions concretes que creu que l’afecten a la seva vida diària i és que possiblement els atemptats del 11-M a Madrid van fer que molts ciutadans i ciutadanes anessin a votar.

Ara tenim un nou repte, aconseguir que la gent voti a les properes eleccions municipals. És provable que encara hi hagi gent que no li doni importància a aquestes eleccions però són, de llarg, les que ens queden més a prop. Els ciutadans han de saber quines són les coses que poden fer els ajuntaments, quines són les seves competències i en quines coses els poden ajudar a millorar el seu nivell de vida.

El que passa molt sovint és que la manca d’iniciatives d’alguns ajuntaments com el de Molins de Rei, fa creure que l’administració local no està capacitada o no te determinades competències i això no és veritat. Cal que els polítics locals ens esforcem per aconseguir que els nostres vilatans participin en la vida diària de la Vila, que coneguin el que pot fer el seu ajuntament per ells i elles, que sàpiguen que es pot fer més per la salut, l’esport, la cultura, l’educació, la seguretat, la mobilitat, etc...;que aquests temes es poden solucionar des del món local, això si, treballant molt; jo estic convençut que si a la gent li expliquem tot això deixarem de tenir un consistori d’ anar fent per tenir un Molins de Rei que afronta les seves necessitats amb ambició i amb molt de futur.

No hay comentarios: