viernes, 23 de febrero de 2007

Més transport públic


Els darrers mesos el debat del transport públic ha girat al voltant del mal funcionament dels trens de rodalies de RENFE i les seves continues avaries. La manca d’inversions des de fa molts anys ha fet que aquest servei es deteriorés massa i ara en paguem les conseqüències. Després de vuit anys de govern del PP la manca d’inversions en els serveis públics, com ja es va demostrar en el cas del Prestige on la falta (entre d’altres motius) d’un bon servei de guardacostes i de remolcadors va propiciar el desastre que tots coneixen, ha fet que les infraestructures necessàries per prestar-los estiguin molt deteriorades.

Ara toca reposar allò que no s’ha fet bé, invertir i garantir que els serveis funcionin i millorin substancialment; si volem millorar la mobilitat a les nostres ciutats cal una aposta decidida pel transport públic.

Però no tot són males notícies, el proper 14 d’abril les línies de Metro i els Ferrocarrils de la Generalitat funcionaran tota la nit els dissabtes i les vigílies de festiu; una gran notícia per tots els que tenen accés directe a aquest servei i que es sumarà a l’oferta actual del NitBus, que esperem es pugui ampliar en un futur. Vull recordar que aquesta va ser una de les propostes que va fer l’actual President de la Generalitat José Montilla a la darrera campanya electoral. L’ altra bona notícia és el perllongament del TramBaix fins a Sant Feliu de Llobregat que es posarà en funcionament el mes que ve.

Com sempre la mala notícia és que a Molins de Rei no tenim ni Metro ni Ferrocarrils de la Generalitat ni NitBus, i és que el nostre municipi no està integrat a la Xarxa metropolitana del transport i això ens impedeix gaudir de, com a mínim, el servei de Bus nocturn. Tampoc sabem si el TramBaix arribarà aviat a la nostra Vila i això si que ens ha de preocupar doncs, ara per ara, el nostre municipi necessita més que mai millorar el seu transport interurbà per afavorir les connexions amb els Ferrocarrils de la Generalitat amb un enllaç a l’estació de Quatre Camins i amb els municipis de la zona baixa de la nostra comarca. Aquesta connexió ha de garantir l’arribada dels treballadors al Polígon industrial del Pla i evidentment a l’Hospital Comarcal del Baix Llobregat que està construint el Departament de Salut de la Generalitat a Sant Joan Despí.

La falta de capacitat de l’actual govern municipal de la nostra Vila per treballar amb fermesa en aconseguir la millora del transport públic interurbà posa de manifest la falta de lideratge que té el nostre consistori, i es que en matèria de mobilitat no val “fer el que es pot”, s’ha de treballar de debò i amb determinació.

No hay comentarios: