viernes, 16 de febrero de 2007

Municipalisme si,partidisme no.

Tots els partits tenen o han tingut sempre la temptació d’utilitzar les administracions de manera partidista, amb el temps i la consolidació de la democràcia i també dels partits polítics aquesta pràctica ha anat desapareixent. És veritat que també tenim excepcions, durant anys els partits d’esquerres amb presència al Parlament vàrem criticar al Govern de La Generalitat per la creació de les Oficines de Benestar, Centres Cívics o Casals d’avis sense comptar per res amb les administracions locals que veien amb perplexitat com es feien equipaments moltes vegades només per contrarestar la tasca dels Ajuntaments i duplicar espais.

Un clar exemple de partidisme, era veure com aquests espais estaven gestionats per gent molt propera a CiU i com els responsable de l’oficina després anava en un lloc destacat de la seva llista.

Amb l’arribada del tripartit, un dels acords del pacte del Tinell va ser traspassar aquests equipaments a les administracions locals. Això no va ser així doncs la responsable del departament de Benestar i Família, Anna Simó de ERC, no va veure clar fer allò que varen defensar mentre estaven a l’oposició.

Va ser la Carme Figueras quant va ser nomenada Consellera la que va obrir una porta per complir allò que els municipis van demanar durant molts anys i que els partits d’esquerra van defensar a l’oposició, el inici de la gestió compartida dels equipaments com el Casal Cívic de la Riera Bonet a Molins de Rei.

És per aquest motiu que la revocació d’aquell acord sense escoltar prèviament als Ajuntaments és una mala notícia pels que creiem en el Municipalisme, tal com expliquen en els seus blocs el Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró i Manuel Bustos alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Patetics aquets d'esquerra

Anónimo dijo...

Quins collons te la carme, no hi ha tio que els tingui tan ben plantats.

Ni els de les mans netes ni els de debo, aqui socialisme de veritat, amb sentiment i per tots.

Endavant carme.