lunes, 18 de junio de 2007

Polítiques de pactes

Aquests darrers dies hem viscut el procés d’arribar a acords que les forces polítiques del nostre país fem per aconseguir l’objectiu de governar a les nostres viles, ciutats i en alguns casos les comunitats autònomes.

Els acords són molt diversos i és que les dinàmiques locals són molt variades. És per aquest motiu que molts podem entendre que a pobles petits es puguin generar acords entre partits que a nivell nacional ningú entendria, com per exemple ERC i PP que han arribat a acords com a mínim a tres municipis de Catalunya, com per exemple a Palau-solità Plegamans, on conjuntament amb CiU han tret l’alcaldia al PSC la llista mes votada.

El que potser no és tan normal és veure com a gran ciutats els polítics arriben a fer pactes poc raonables i és que la gent no entén els pactes entre forces tan dispars com IC i PP les quals han arribat a un acord per governar, conjuntament amb CiU, la ciutat de Cerdanyola del Vallès, on el PSC va ser la força més votada (algú es pot imagina IC-ENMR pactant amb el PP de Molins, jo no).

Aquesta manera de fer política passa factura a les forces que com IC de Cerdanyola fan pactes per tal de mantenir el poder a qualsevol preu, sense tenir un mínim de principis morals i ètics. Cal recordar que ara fa quatre anys aquesta mateixa força va pactar amb altres partits per treure varies alcaldies al PSC, Collbató, Molins de Rei, Esparraguera i la mateixa Cerdanyola van ser el botí que varen treure de les eleccions del 2003. A les darreres eleccions el PSC ha recuperat l’alcaldia de Collbató amb majoria absoluta i la d’Esparraguera on la nova alcaldessa és Paca Fosalba del PSC; a Molins de Rei ja sabeu el resultat i a Cerdanyola com ja he comentat han pactat amb la dreta.

Més enllà dels acords ara hem de veure la capacitat de tots els nostres governants per gestionar les nostres viles i ciutats, i és que penso que alguns no acabaran bé el mandat, doncs en política no val tot!

1 comentario:

Anónimo dijo...

Es una llastima, els ciutadans de Molins de Rei em deixat passar una altre oportunitat. Sembla que ens doni igual, que no ens interesi pujar al carro del desenvolupament.
Qui vulgui tancar els ulls, alla ell, pero Molins esta estancanda. Continuem tenin un govern que pensa mes en el seu benefici que no pas en el futur de la vila. Que passara amb les dedicacions exclusives? seguirem pagant el poble a regidors marionetes que aquesta vegada ja no demanen l'alcaldia perque son prescindibles?.
Estarem pendents d'aquesta legislatura que anticipo "entretinguda" ja que els socis al govern sembla que a aquestes alçades ja s'estiguin panadint. Es per aixo que estic d'acord amb el Miquel en que NO s'hi val tot.